SUPPER

Dette grunnleggende Grønnsaksuppe : Denne suppen er base for at du kan hver dag få en spesiell suppe . 
1/2 kg gulrøtter i skiver
3 stk . løk, hakket
4  stilker selleri i skiver
1 hel hvitløk , knust med trykk
2 bokser hele tomater i juice
5 blader  grønn kål , finsnittet
2 dl grønne bønner
1 liter Kyllingbuljong
 Salt og pepper
2 poser  spinat blader
 Over middels høy varme , tilsett gulrøtter , løk , selleri og hvitløk ,fres dette  i gryta  til grønnsakene myke , rør av og til .
Ha i tomater ,kål , buljong , vann , 1 ts salt , og 1 ts malt svart pepper ,kok opp , rør av og til .
Skru ned varmen  , på med lokk og la det småkoke i 10 minutter , rør av og til . Øk varmen ; ha i grønne bønner og spinat og varme til kokepunktet . Reduser varmen til lav , dekker og la det småkoke i 10 minutter eller til alle grønnsakene er møre .

Gulrot, appelsin og ingefærsuppe.
1 person. (1 liten kopp)
1 sjalottløk ca 20 g
1 gulrot ca 60 g
5 g skrellet ingefær
2 dl hønsebuljong/kraft
1/2 dl ferskpresset appelsinsaft
salt/pepper
creme fraiche

Fersk tomatsuppe med Mascarpone

2 ss olivenolje
1 medium gul løk i terninger
1 middels gulrot , skrelles og terninger
3 fedd hvitløk , hakket
1 ss frisk hakket oregano
1 ts frisk hakket timian
1 ts rød paprikapulver
2 ss tomatpuré
¼ kopp hvitvin
5 modne mellomstore tomater  grovhakket
1 ts sukker
¼ kopp mascarpone ost
gjør sånn
I en stor kjele , varm olivenolje over middels varme . Tilsett løk og gulrot og stek til gjennomskinnelig , 6 til 7 minutter . Tilsett hvitløk , urter og rød paprika pulver  og kok til duftende .Tilsett tomatpuré og rør til alle grønnsakene er jevnt belagt . Tilsett hvitvin og kok i ca et minutt eller til væsken er hovedsakelig fordampet , røring å innlemme noen brune biter fra bunnen av pannen .
Legg tomater og juice sammen med sukker og la det småkoke i ca 10 til 15 minutter eller til tomatene er myke . Fjern fra varmen og la avkjøles litt .Overfør til en blender eller food prosessor  Og puré til en jevn røre . tilbake til kasserollen , sett over middels lav varme til gjennom oppvarmet gjennom , smak til med salt og pepper . Legg mascarpone og rør til en jevn og server varm med ferskt brød .




Regional italiensk matlaging inspirerer denne oppskriften for 

TOMAT OG STEKT HVITLØK SUPPE.

 Det er en duftende , kremet suppe 

ingredienser:

2 pounds av plommetomater , eller to 16 - unse bokser av hele plommetomater med basilikum
2 ss olivenolje
En søt løk , hakket
1 stor gulrot , hakket
1 stilk selleri , hakket
1 potet , skrelt og kuttet opp i en "biter
1 liter grønnsaksbuljong , kyllingbuljong eller vann
2 ss stekt hvitløk
1 ss hakket basilikum
1 ss hakket blandede aromatiske urter, for eksempel rosmarin , salvie , timian , eller merian (hvis du bruker en sterk urt som rosmarin på egen hånd , reduseres til en teskje )
Havsalt og nykvernet pepper
Extra virgin olivenolje til å tjene ( valgfritt )
forberedelse :

Hvis du bruker friske tomater , skrelle dem ved å kutte en liten " x " på tuppen , og slippe inn i kokende vann i 1-2 minutter , til skinnet løsner lett . Fjern dem med en hullsleiv og avkjøles litt før de kan håndteres . Knus tomatene i en bolle , slik at ingen juice vil gå tapt .
Varm 2 ss olivenolje i en kjele over middels varme . Tilsett løk , gulrot , selleri og potet og kok i 5 minutter , rør av og til .

Tilsett tomater , buljong , og en sunn klype havsalt . Kok opp , reduser varmen, og la det småkoke under lokk i 25 minutter , til grønnsakene er veldig øm .

Etter 25 minutter , røre stekt hvitløk og urter i suppen og fjern fra varmen . Mos suppen med en vertikal wand blender til kremaktig . Krydre med havsalt og nykvernet pepper .

Småkoke suppen ytterligere 5 minutter før servering . Hvis ønskelig , duskregn med extra virgin olivenolje når serverer .

serverer 4-6