sauserog dressinger

Hanna’s Dressing

1 ss Dijon sennep 
50 ml Cider Eddik 
150 ml solsikkeolje (eller halv solsikkeolje halv Olive Oil for et sunnere valg) 
1 ss Crème Fraiche 
1 ts sukker 
sitronsaft 
salt 
pepper 

Bland sammen sennep og Cider Eddik i en bolle. Tilsett solsikkeolje mens visping til tykk (som majones), lett å gjøre med en håndholdt elektrisk mikser. 
Visp inn crème fraîche. Tilsett salt, pepper, sukker og sitronsaft etter smak. Spe med litt vann hvis for tykk.



Min søsters  Sennepssaus til laks,røkelaks,gravlaks og til koldtbordet 
4 ss grov sennep (Idun)
1 ss sukker
1 ss 7% eddik
3 ss olje (uten smak)
4 ss lettrømme
2 ss klippet dill
Salt og pepper
Rør sammen alle ingrediensene . Smak til med salt og pepper. Ha over på et tett glass for oppbevaring i kjøleskapet. 
 Oppbevares sausen i et tett glass i kjøleskapet har den samme holdbarhet som rømmen du bruker.


Urte dressing  
8 ss olivenolje
3 ss Cider Eddik
Salt & Pepper
En klype sukker
1 teasp frisk persille, hakket
1 teasp Fresh Gressløk, hakket
1 teasp Fersk estragon, hakket
Instruksjoner

 Ha olje, eddik, salt, pepper og sukker i en bolle og bland godt.
 Like før servering, rør inn urtene. Ikke la den stå  altfor lenge urtene blir bitter.






Midtsommer poteter
400 gr nypoteter (noen større poteter skåret i to)
1 ts salt
1/8 kopp hvit balsamicoeddik
1/2 kopp hakket vårløk
1/2 kopp hakket persille
1/4 kopp hakket gressløk
1/4 kopp extra virgin olivenolje
Salt og pepper etter smak
Prosedyrer

Kok potetene

I en stor bolle, rør sammen hvit balsamicoeddik og varme nypoteter. La sitte i 5 minutter.

Legg vårløk, persille, gressløk og olivenolje.  Krydre med salt og pepper.


 OG prøv med Gresk smak,tilsett sitronsaft og timian