Små Godt

Quiche Provencale

Pai Deig (ferdig?)
300g smør
500g mel
2 egg 
1 dl salt vann

Quiche mixture:
100g Fresh cream
2  egg
2 dl Melk
Salt og pepper, urter du har 

Fyll:
quash
1 rød paprika
1 grønn paprika
1løk
Salt & pepper,litt urter 

Stek lett paprikaen og løk ,la squashen komme med .Legg fyllet  på lettstekt paiform,slå over alt godt blandt i egg melk,krem,husk å krydre .
Stek i ovn på midium varme til ferdig  (30 minutt).


Spansk omelett  ca 8 stk


6 ss  olivenolje
potetrester , poteter, skrelt og skåret i skiver
1 gul løk, i skiver
1 ts salt
1/4 ts pepper
8 store egg

I en bolle, bland sammen 4 ss olje, poteter, løk, 1/2 ts salt, og pepper  godt blandet medolje.
Varm godt 2 ss olje i en stekepanne ,redusere varmen til middels lav, tilsett potetblandingen .
stekes til møre i ca 20minutter.
I mellomtiden, visp egg og  litt salt ,bland godt i den varme potetene , ha litt olje i pannen og på  høy varme har du i det hele 
 Rist pannen og jevne godt ut,skru ned varmen og pass på at det blir fint jyllenbrunt . Pass på at egg kommer hele tiden ned i pannen,så etter  et pat minutter ,skyv  omeletten på et flatt lokk og skyv den tilbake med bunnen opp ,stek og rist  så den ikke brenner seg Skyv omelett på en tallerken og la avkjøles i opptil 15 minutter.
Skjær  i porsjonsstørrelser ,skiver  eller du kan skjære  i terninger og stikke tannpirkere i dem for en forrett
Enjoy!