mandag 8. juli 2013

spennende mat fra India

Kadhei  Kylling


  • 1 kg kylling, skåret i 8 biter
  • 2 ss korianderblader, finhakket
  • 1 ts koriander frø
  • 2 ts garam masala
  • 4 ts hvitløkspure
  • 3 ss hakket ingefær
  • 4 strimlet grønne chilli
  • 1 ts tørket bukkehornkløver
  • ¹/3 kopp olje
  • 8 hele røde chilli
  • Salt til smak
  • 1 kg hakket tomater
 
 
Varm olje i en gryte. Sauté hvitløkspurè til det er brunt.Ha i rød chili og stekte koriander frø,  rør par ganger.Tilsett  tomatene og stek videre.Putt så ingefær, grønn chili, salt og halvparten av korrianderbladene. Småkok i 5 minutter.Tilsett kyllingen og småkok. Rør jevnlig til sausen er tykk og kylling er mør.Når fettet skilles ut, rør i garam masala og bukkehornskløver. Stek i 2 minutter.
TID: Forberedelse: 40 minutter, koking: 30 minutter.

Glem ferdigglasset, slik lager du  Kylling tikka masala selv!
Ingredienser:
ca. 400 gram kyllingfilet skåret i biter
3 dl matfløte
1/2 Rød chili, finhakket (fjern frøene)
3 vårløk, grovhakket
2 hvitløksbåter, finhakket
1 rød paprika, kuttet i strimler
1/2 dl finhakket fersk koriander
1 ss fersk ingefær, finhakket (eventuelt bruk tørket malt ingefær)
2 ts garam masala (indisk krydderblanding, finnes i krydderavdelingen på de fleste velassorterte butikkene).
3 ss tomatpure
Salt og pepper
Slik går du frem:
1. Kyllingen brunes lett sammen med litt smør eller olje i en stekepanne.
2. Tilsett paprika, vårløk, hvitløk, ingefær, koriander og garam masala. Bland godt.
3. Tilsett tomatpure og matfløten og bland godt.
4. La småputre noen minutter. Smak til med salt og pepper.
5. Server med basmatiris og nanbrød.