mandag 11. november 2013

snadder i LØK




















  •  Smårett Tapas forrett
  • 3 små til middels store løker
  • 6 dl vann
  • 1/2 dl 12 % eddik
  • 2 dl sukker
  • 200 g mandelpoteter
  • 1/2 dl olivenolje
  • 1 ts smør
  • salt
  • 100 g bacon 
  • 2 kvister rosmarin
Ta skallet av løken og del dem en gang på langs. Plukk forsiktig ut lag på lag, så du får små løkskåler.
Kok vann, eddik og sukker. La laken avkjøles og legg i løkskålene. La dem trekke et par timer eller over natten.
Skrell potetene og kok dem. Hell av vannet og visp potetene til de er uten klumper. Fortsett å vispe mens du tilsetter olivenolje og smør. Smak til med salt.
Skjær opp bacon  i små terninger og stek det sprøtt sammen med rosmarin.

Server de syltede løkskålene fylt med potetpuré og toppet med litt sprøstekt sideflesk.